BLOG

Perspective, opinii, solutii si raspunsuri pentru provocarile tale

Roxana Mureșan, lifecoach&career: “Coaching-ul deschide larg porțile autocunoașterii profunde”

Roxana Mureșan, cea care vă învăluie cu zâmbetul ei carismatic pe coperta Avantaje ediția de noiembrie, este Career & Life coach la clinica Oana Nicolau' dar și manager în compania pe care o conduce alături de soțul ei.

READ MORE

Ce fac pentru a fi relaxat, spontan și sigur pe mine în interviul de angajare?

Vocea tremurândă, înroșirea feței, transpirația, bâlbâiala, nodul în gât sau bătăile accelerate ale inimii sunt doar câteva dintre manifestările fiziologice care ne pot copleși în timpul unui interviu de angajare.

READ MORE

UMORUL în relația de cuplu: o sabie cu două tăișuri…

Râsul, veselia, hazul sunt ingrediente care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei relații de cuplu armonioase. Simțul umorului este o trăsătura de caracter pe care mulți dintre noi o căutăm la partener.

READ MORE

Fricile care ne bântuie…

Alături de lăcomie și răzbunare, frica este una din cauzele majore ale suferințelor noastre. Cu grade diferite de intensitate și purtând măști diverse – spaimă, panică, fobii, temeri, frica va face întotdeauna parte din viața noastră.

READ MORE

Capcanele Feminismului 2.0

Lipsită de inhibiții și motivată de dictonul „fii cea mai bună”, femeia modernă are o personalitate puternică, este independentă și ambițioasă. Ea luptă continuu să-și îmbunătățească poziția în societate, să avanseze în carieră, să fie “pe picioarele ei”, să aibă independență financiară.

READ MORE

Cum socializezi în cadrul diverselor evenimente dacă ești o persoană timidă

De câte ori fiind prezent la conferințe, cursuri sau workshopuri te-ai agățat cu disperare de singura persoană cunoscută, ca mai apoi să nu te dezlipești de ea pe parcursul întregului eveniment?

READ MORE

Cât valorezi în ochii tăi?

Despre iscoditorul băgăreț în treburile altora, îngâmfatul umflat în pene, impulsivul cu limba ascuțită și narcisistul atotștiutor care ne pot face viața un iad, am tot vorbit pe la diverse evenimente.

READ MORE

Atotștiutorul

Pentru mulți dintre noi, îndemnul „nu te opri niciodată din învățat pentru că nici viața nu se oprește din a-ți da lecții” pare să aibă sens. În fond, e tare păgubos să crezi că le știi pe toate. E chiar dovadă de prostie.

READ MORE

De ce ne este greu să cerem un salariu mai mare?

Companiile angajatoare mari, în special multinaționalele, funcționează în baza unor principii clare în ceea ce privește politica salarizării. Teoretic, doi angajați care îndeplinesc sarcini identice, cu rezultate identice, vor fi incluși în aceeași grilă de salarizare.

READ MORE

Cum recunosti un lider slab

Este una din întrebările pe care le primesc adesea în cabinetul de coaching.
Se întâmplă uneori ca abilitățile noastre profesionale să fie mai dezvoltate decât cele pe care le au șefii noștri.

READ MORE

Adolescentii si tehnologia

În timp ce-și face temele, Eric ascultă muzică la casca din urechea stângă. Ecranul PC-ului său are mai multe ferestre deschise, o pagină în care scrie, plus altele pentru documentare.

READ MORE

Ce este Coachingul ?

Gandindu-te la problemele tale, cat des ai simtit ca “duci cu tine o coada zornaitoare de angoase, anxietati si temeri diverse ?”

READ MORE

SEFUL “DUMNEZEU” – cum il “conduc” sau influentez ?

Succesul tau, oriunde ai lucra, depinde in mare masura de relatia cu seful.

A te comporta cu noul sef ca si cu cel dinainte, fara a tine seama de tipul de personalitate si stilul sau de management, poate avea consecinte grave asupra succesului si proiectelor tale legate de cariera.

READ MORE

Starea de spirit – un “silent killer” al productivitatii.

De-a lungul zilei avem peste 60.000 ganduri care determina “ce se petrece in capul nostru”. Ne dau stari bune si proaste. Ne poarta de la incredere si entuziasm la stari paralizante din punct de vedere creativ – frica, anxietate, frustrare.

READ MORE

Cum sa transformi restantele din 2016, in obiective noi pentru 2017?

Contrar opiniei multora, oamenii care se bucura de succes, cei care cladesc sau administreaza imperii financiare, nu sunt manati de dorinta de a acumula capital astazi pentru a nu mai face nimic maine. Din pacate, mass media din Romania isi indreapta prea mult atentia asupra unor “role models” lipsite de esenta si viziune.

READ MORE

Cum arata extraordinarul pentru tine in circumstantele actuale?

Programul tau e plin de activitati si sarcini si totusi la finalul zilei te simti neimplit? Simti ca ti-ai irosit timpul? Te intrebi cum oare parintii tai mergeau la serviciu, la cumparaturi, apoi se ocupau de treburile casnice, crescand in acelasi timp, doi - trei copii? Lumea din jurul tau parea mai relaxata, pe atunci?

READ MORE

Ce vor de fapt angajatorii sa afle si ce intrebari folosesc?

Oamenii angajeaza in primul rand oameni, abia apoi expertiza lor. De aceea, in cadrul interviului, dincolo de intrebari legate de experienta si competente, angajatorul testeaza o serie de abilitati cheie.

READ MORE

Cum sa-ti creezi un branding personal, pentru o cariera de succes?

A investi in propriul brand, inseamna in esenta, a sti cum sa te promovezi si cum sa iti “vinzi” abilitatile. A invata sa-ti pui intr-o lumina cat mai buna punctele forte si sa le folosesti drept garantie a calitatii muncii tale in fata angajatorilor, clientilor, partenerilor de afaceri etc.

READ MORE